La unió de la vila venç la ciutat

Views: 85

per Bernat Oriol

El derbi es va pintar de quadribarrat després d’un partit molt intens fora de la gespa del Municipal del Centenari

Els argentonins van vèncer diumenge passat al Club Esportiu Mataró en un partit el qual no passarà a la història pel joc dels visitants, sinó per la intensitat viscuda a les grades durant l’abans, el transcurs i el després del partit. Les aficions d’ambdós equips van ser les protagonistes d’un duel que el conjunt de Rafa Garro va emportar-se gràcies a les dianes de Kevin i de Bargalló (en pròpia porta) per sumar la setena victòria consecutiva que els situa segons amb 48 punts, sis menys que el líder, l’AEC Manlleu, però nou més respecte al tercer classificat, el CF Caldes.

L’afició del FC Argentona desplaçada a Mataró. Font: FC Argentona

El futbol al terreny de joc va passar en segon pla des d’un bon començament, ja que durant la prèvia del derbi, els veïns mataronins van fer arribar un cap de porc a les entrades del ZEM Raül Paloma, un fet que va incentivar la presència d’un gran nombre d’aficionats argentonins, que es van desplaçar a Mataró amb l’objectiu de guanyar el partit tant dins com fora del camp. L’afició quadribarrada es va fer notar des d’un bon principi a través de diferents càntics.

Tot i això, l’inici del derbi va comportar un duel de càntics entre ambdues aficions, que va provocar que l’àrbitre del partit aturés durant un cert temps el matx amb l’objectiu d’aturar els insults de tots dos costats. L’intent del col·legiat va ser efectiu i els insults no es van tornar a escoltar durant els noranta minuts de joc.

Però, on no va poder fer res l’àrbitre va ser en els quinze minuts de descans, quan en els serveis del camp de futbol, aficionats d’ambdós equips es van saludar d’una forma un “pèl violenta i fora de lloc”, que va acabar amb l’arribada dels mossos d’esquadra, que amb un treball excel·lent, van aconseguir apagar al foc.

Finalment, la bogeria argentonina va esclatar amb el xiulet final del col·legiat, que va certificar el bon moment dels de Rafa Garro, qui no van desaprofitar l’ocasió de celebrar-ho amb els seus aficionats.

Jugadors i aficionats de l’Argentona celebrant junts la victòria. Font: FC Argentona