Darreres entrades

Un petit tresor

Views: 133

per Iolanda Herrera

La Coral Llaç d’Amistat ha recuperat un petit tresor conservat durant molts anys per la família Suari. Es tracta un conjunt de partitures guardades des del 1923, any que es va dissoldre la coral del Llaç. En aquell moment, Joan Suari les va guardar a casa seva a «l’armari de les partitures». Passat el temps, l’any 1951, el Llaç es reorganitzà i es reprengué novament l’activitat coral, però les particel·les van restar emmagatzemades fins als nostres dies, veient passar el temps. Amb la mort de Josep Suari Casanovas, director de la coral fins el 1976, la família Suari les llegà a la coral. En aquests moments s’està gestionant la donació a l’arxiu d’Argentona per a la seva custòdia i divulgació.

És un goig tenir a les mans aquest tresor que aviat passarà a ser patrimoni de tots els argentonins. Són seixanta-sis partitures manuscrites de diferents gèneres musicals: tangos, polques, valsos, caramelles, sardanes … partitures instrumentals a veus soles, corejades i molt més.

A la diversitat de tematica s’hi afegeix el valor de l’antiguitat : 1891,1902, 1905, 1906,1911.

També és curiós observar les anotacions i llegir els versos dels tangos satírics que deixen veure la pàtina masculina d’un cor format només per homes. Però marxant de l’anècdota, la major part de les peces, seguint el moviment coral que s’havia estès en aquell moment, són de J.A. Clavé .

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *