Darreres entrades

Acte cloenda de PFI i PTT

Views: 75

per Anna Sánchez

Acte de cloenda dels PFI i PTT 2024

PFI significa Programa d’Inserció i Formació. És un recurs del Departament d’Ensenyament per a joves que tenen entre 16 i 21 anys i no han acreditat l’ESO. Aquest programa té la durada d’un curs acadèmic, unes 1200 hores aproximadament, i consta de dos blocs:

  • Un bloc professionalitzador.
  • Un bloc general que comparteixen tots els PFI

Un cop acabat aquest curs, els alumnes que han acreditat el PFI (els blocs professionalitzador i general) obtenen el certificat CAM (Curs d’Accés a Mòduls) i poden continuar el seu itinerari formatiu accedint als mòduls de grau mitjà. Si volen també es poden incorporar al món laboral en empreses del mateix sector on han cursat el bloc professionalitzador o en altres empreses.

El municipi d’Argentona va posar en marxa aquesta formació el curs 96-97. Actualment s’imparteix un sol bloc professionalitzador que és el d’auxiliar de pastisseria i forneria.

Aquests programes acostumen a tenir molt d’èxit perquè un percentatge molt alt d’alumnes (entre un 98 i 99%) ,que segueixen aquesta formació, acrediten i entre un 95 i 96% continuen els seus estudis reglats.

El PTT (Projecte de Diversificació Curricular) és un projecte de l’Institut d’Argentona en el qual els alumnes segueixen el currículum de 4t d’ESO alhora que fan pràctiques d’empresa dos dies a la setmana.

En el video que us adjuntem a continuació podeu veure l’acte de cloenda d’aquests projectes que s’ha fet el 18 de juny al Saló de Pedra.

També us adjuntem els testimonis d’alumnes de PFI i de PTT.

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *