Darreres entrades

Argentona i futbol

Views: 72

per Bernat Oriol

ARGENTONA I FUTBOL, DESTINATS A ENTENDRE’S

La gran temporada del FC Argentona ha obert una nova situació a Argentona, ja que molts dels seus habitants s’han volcat amb l’equip

El fantàstic rendiment del conjunt de Rafa Garro s’ha traduït en un augment d’aficionats cada dissabte a la tarda a la Zona Esportiva Municipal Raül Paloma quan el Primer Equip del FC Argentona tenia compromís de lliga. Un augment que el club ha hagut de fer front d’una forma més aviat improvisada, a falta d’ajudes de planificació que permetessin una millor experiència per a l’espectador.

L’experiència de l’espectador

La situació de la majoria d’aficionats del conjunt quadribarrat a principi de temporada era ideal cada cop que tenia cita amb el futbol del seu equip, però els bons números de l’equip argentoní sumat a la possibilitat de disputar la promoció d’ascens a Lliga Elit van comportar que fossin uns quants més aquells qui animessin l’equip del seu poble. La situació límit per a la zona esportiva, però, va arribar el passat 1 de juny, quan l’Argentona va disputar la tornada de les semifinals de la promoció d’ascens davant l’Atlètic Sant Just.

La situació de les aficions: a la dreta, la del FC Argentona, a l’esquerra, la de l’Atlètic Sant Just. Font: Sendydihor

El gran escenari i el possible pas històric a la final es van traduir amb un destacat número d’aficionats que va voler donar suport a l’equip. Bona part d’aquests aficionats van ser ubicats darrere d’una de les porteries del terreny de joc, la qual cosa va comportar incomoditat i discrepàncies, ja que molts d’aquests aficionats no van poder gaudir del partit de la millor manera possible, mentre que l’afició visitant va ser ubicada al córner situat al costat de la porteria i de l’afició local. A més a més, la ubicació va comportar un risc per als propis jugadors, qui van notar de ben a prop tant la presència dels argentonins com la dels aficionats de l’Atlètic Sant Just.

La necessitat de millora

D’altra banda, deixant enrere el cas de l’experiència de l’aficionat del Primer Equip, una altra situació que mostra perfectament la disputa de la tornada de promoció d’ascens de Lliga Elit són les precàries condicions que mostra les instal·lacions del camp de futbol. La principal precarietat de la zona esportiva es troba en la zona de vestuaris, la qual necessita una reforma des fa anys. Així com, l’estat de la gespa artificial, la qual farà deu anys des de la seva instal·lació i que per tant, necessita canviar-se de nou, ja que la seva durabilitat és d’entre vuit i deu anys a causa de la seva freqüència d’ús. La necessitat de millora no és únicament necessària de cara l’ús del Primer Equip del FC Argentona, sinó de cara a tots els equips del futbol base i del futbol americà, qui també fan ús de les instal·lacions de la ZEM Raül Paloma.

La promoció dels esdeveniments

Finalment, un últim punt a millorar de cara la temporada vinent és la promoció dels partits de futbol i de tots els esdeveniments que dur a terme el FC Argentona no només en relació amb el Primer Equip, sinó amb tot el club en general. La majoria d’esdeveniments o partits són únicament promocionats per part del club a través de les xarxes socials i seria bo pel poble que el màxim d’argentonins possibles estiguessin cada dissabte a la tarda animant l’equip de la vil·la on viuen, ja que el futbol, com tots els esports, és una activitat que uneix, cohesiona i forma uns valors per a tothom i per a totes les edats.

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *