DESTINACIÓ ALEMANYA

Views: 209

per Jaume Buera

La parella Carla Gensana i  Martí Homs, de 25 i 27 anys, viuen, treballen i estudien  a Lübeck al nord d’Alemanya.  

Al vídeo ens expliquen perquè van decidir marxar a l’estranger:

La Carla té el grau de biologia però li interessava molt la informàtica. Després del parèntesi de la pandèmia, va decidir fer un màster i es traslladà de Kiel  a Lübeck. La Carla valora molt  el sistema universitari alemany que permet  estudiar i treballar alhora . Actualment treballa en una empresa que investiga  millorar la definició i el diagnòstic a les imatges de les radiografies.

 En Martí també va fer un màster d’informàtica i conjuntament amb un grup de  científics han creat una empresa emergent (start up) què ha desenvolupat un microscopi que analitza els teixits en el mateix moment de fer una intervenció quirúrgica per detectar si hi cèl·lules cancerígenes en pocs minuts.

Al vídeo ens expliquen els detalls:

Es quedaran a viure a Alemanya? la Carla vol quedar-s’hi uns anys perquè  les condicions laborals i econòmiques són millors. En Martí  vol continuar amb l’empresa emergent.

Vegem les seves respostes a continuació:

Quin consell donen al jovent argentoní que vulgui  marxar a l’estranger? La Carla i en Martí han coincidit que, a part de tenir un bon nivell d’anglès, és molt important saber la llengua del país d’acollida. Aquestes són les seves respostes.

Vivint a Alemanya, què troben a faltar d’Argentona? Ens  ho expliquen en el vídeo:

Quines semblances i quines diferències han trobat amb Catalunya?. La Carla comenta que els alemanys tenen una manera més oberta de veure el món, i en Martí s’ha sorprès que Alemanya sigui un país poc digitalitzat. Ho comenten en el video:  

Han fet  amics alemanys o es  relacionen més amb estrangers? La seva resposta ha estat:

En el següent video ens comenten les coses que els ha sorprès més d’Alemanya:

Podeu veure l’entrevista completa en el nostre canal de YouTube o bé aneu a l’enllaç següent:

https://youtu.be/jVR_DMz1ePk?feature=shared