“Les meves històries són dures però transmeten esperança”

Views: 123

 febr. 5, 2024

Per Clara Elias i Nerea Cayetano.

Arturo Padilla, l’autor de la novel·la juvenil “Nadar o morir”, va fer una visita a l’Institut convidat pel departament de Llengua castellana i literatura, dedicant una ponència als seus lectors de l’ESO. A més d’aquest llibre, que és obligatori a l’ESO, Padilla també ha escrit altres novel·les juvenils exitoses com “El poder de una decisión” o “Entre dos blaus”.

Com et vas interessar per la novel·la juvenil?

Realment, jo vaig començar a escriure quan tenia quinze anys i jo pensava a escriure un llibre dirigit per mi. La meva premissa era que si aquest llibre me l’haguessin donat per llegir a mi, m’hauria agradat.

Què fa que un adolescent li agradin les teves històries?

Jo crec que al final tot és parlar dels sentiments de manera honesta i sempre intento que tinguin una mica de superació i de força per lluitar en contra dels seus problemes, les meves històries són dures però transmeten esperança.

Quins ingredients no poden faltar mai en aquest tipus de novel·les?

Per a mi l’ingredient principal depèn del llibre, si és una novel·la de terror, la por seria l’ingredient principal o si és una novel·la de romanç, l’amor seria important, però sempre intento posar una mica de cada.

Quan vas descobrir que et volies dedicar a escriure?

Va ser cap als quinze anys, vaig escriure el meu primer llibre i el vaig presentar a un concurs pel qual em van donar el meu primer premi. Aquest fet va ser el que em va impulsar a escriure més novel·les.

Quina va ser la teva primera novel·la/història?

El primer llibre que vaig escriure va ser “El poder de una decisión” per poder-lo presentar al concurs.

Està publicada?

Actualment, està descatalogada, però la pots trobar per internet; com per exemple a la plataforma d’Amazon o a altres aplicacions de llibres digitals.

Quina novel·la, de les que has publicat, recomanaries a algú que no ha llegit res teu? Per què aquesta?

Li recomanaria un llibre segons els seus gustos, tinc diferents tipus de novel·les que es poden acoblar a qualsevol mena de gust.

Et dediques en exclusiva a la tasca d’escriptor?

Ho intento, però la veritat és que també soc professor de l’assignatura de castellà i d’aquesta manera vaig intercalant les dues feines com puc.

Com veus el panorama literari juvenil actual, sobretot ara que els adolescents estan més pendents de les xarxes socials que en els llibres?

És complicat, crec que els joves llegeixen, però que l’atenció que li donen a la lectura no és igual. Tot i això, gràcies a les noves tecnologies els joves poden gaudir de la lectura en diferents plataformes com Wattpad o també es poden descarregar llibres digitals. I crec que això és molt important.

Quin consell dones a un adolescent que es vulgui dedicar a escriure?

Donaria el mateix consell que em va donar el meu referent quan li vaig preguntar. Em va dir que escrivís amb el cor i el que realment volia escriure sense pensar en si agradaria a la gent o no. Aquest consell és la base de tots els llibres que escrit fins ara.

Si voler saber més de l’autor, podeu llegir la pàgina web personal d’ Arturo Padilla