Darreres entrades

“EL FC ARGENTONA ÉS UNA FAMÍLIA”

Views: 95

per Bernat Oriol

Dimecres 20 de març, Parlem d’Esports Mataró va dur a terme una entrevista a Antonio Gómez, president del FC Argentona, per repassar al gran moment que viu el club i sobretot, el Primer Equip. Antonio va deixar clar només començar l’entrevista que va renovar la seva vinculació com a president del club, que acabava el passat mes de juny, després que ningú presentés cap candidatura per suplir la seva marxa. D’aquesta forma, Antonio celebra el seu novè any com a màxim dirigent del club, tot i que, segons ell mateix, “el FC Argentona és el que és gràcies a la suma de tota la feina que fan la junta directiva, els coordinadors, els entrenadors i sobretot, els nens i nenes que formen l’entitat quadribarrada”.

Antonio Gómez,president del FC Argentona durant 9 anys. Font: FC Argentona

“El grup humà és la clau de l’èxit”

D’altra banda, pel que fa al gran moment del Primer Equip del club, que és segon a Primera Catalana, Antonio afirma que es deu al “gran grup humà que s’ha format dins del vestuari”, que engloba la figura de l’entrenador (Rafa Garro), el cos tècnic, els jugadors i també, la de l’afició, de la qual afirma que cada vegada n’hi forma part més gent, però que els agradaria que n’hi hagués encara més, ja que seria sinònim d’ajuda econòmica pel club. La il·lusió d’un possible play-off segueix intacte pels quadribarrats comentava Antonio, qui veu la Lliga Elit com un possible problema pel club, en el sentit dels certs requisits que la Federació Catalana de Futbol pot demanar-li el club en cas que l’any que ve disputi la nova competició de futbol català.

“El FC Argentona tindrà dificultats per seguir creixent”

Antonio creu que el FC Argentona té una mena de sostre que no li permet créixer més. El fet que hi hagi moltes entitats esportives dins del poble, fa que el futbol no pugui seguir creixent i, en conseqüència, vegi com molts dels seus jugadors, tant de la base, com possiblement de l’amateur, marxen del club quan altres equips de la zona ofereixen millors categories. L’Ajuntament d’Argentona no pot fer front a tots aquells punts, o més bé “queixes” (com ha volgut esmentar Antonio), que el club demana a causa de les diferents subvencions que ha de donar el mateix ajuntament. Tot i això, confia en el fet que el creixement del club sigui evolucionant de la forma en què ho està fent.

Antonio ha reafirmat més d’una vegada la confiança que té el club amb els seus dos coordinadors, Rafa Garro i Toni Mirón, mentre que també ha destacat la feina de tots els entrenadors de la base, ja que la majoria d’ells són gent jove i de la casa que s’està iniciant en el món de l’entrenador, un cop haver finalitzat la seva etapa com a jugador del club o bé compaginant les dues coses.

El nom més destacat de l’entrevista ha estat sens dubte el de Rafa Garro, ja que a part de valorar tota la feina com a coordinador, ha valorat sobretot la seva feina com a entrenador del Primer Equip. Per Antonio, Rafa és l’artífex de la situació de l’equip i el club diposita tota la confiança en ell i en els seus jugadors per tal d’aconseguir un objectiu que no estava marcat a principi de temporada, com és el play-off d’ascens a la Lliga Elit.

“Tenir futbol femení és molt complicat a Argentona”

Un dels temes més destacats de l’entrevista i que més falta fa al FC Argentona és l’existència del futbol femení. Antonio mostrava el seu descontentament amb el fet de no tenir la possibilitat de tindre equips femenins, ja que creu que és un punt que faria créixer al club en tots els aspectes i obriria les portes a moltes noies, però a la vegada, afirmava que ells avui dia no poden afrontar aquesta situació per falta d’espai i horaris. El FC Argentona disposa de 18 equips en total i a més a més, comparteix instal·lació amb els BOCS d’Argentona (club de futbol americà), punts que fan molt complicat l’existència d’una secció femenina.

“Aquest crec que serà el meu últim mandat”

Un dels altres temes que tocava Antonio era la seva vinculació amb el club. Després de nou anys com a president, en els quals ha viscut dos ascensos i ha aconseguit establir una sèrie de bases, creu que ho ha complert tot i que és hora que gent jove i gent de poble s’involucri en el club. Per ell, l’any passat ja hauria d’haver estat l’últim per motius personals i de treball, però la falta de candidatures va fer que es quedés un any més.

“Banyoles, Setmana Santa i Mataró”

De cara al nou enfrontament del Primer Equip, dissabte 23 de març a les 17:00 de la tarda al ZEM Raül Paloma d’Argentona, davant el Club Esportiu Banyoles, Antonio es mostrava il·lusionat i creu que el conjunt de Rafa Garro aconseguirà els tres punts abans de l’aturada per Setmana Santa.

Això sí, després de Setmana Santa, l’Argentona visitarà el Municipal del Centenari per enfrontar-se al Club Esportiu Mataró en un derbi marcat en el calendari, tal com comentava Antonio. En el partit d’anada els argentonins van vèncer per 3-0 i tenen ganes de tornar-ho a fer, ja que serà sinònim de seguir una jornada més a la segona posició de la Primera Catalana.

“Tot i que pugéssim a Lliga Elit, no em quedaria com a president”

Per acabar, Antonio va tornar a afirmar que per molt que el Primer Equip assoleixi l’ascens a la Superlliga, no es quedarà com a president del club, té molt clar que la seva etapa ja ha de finalitzar, de fet, segons ell hauria d’haver finalitzat la temporada passada, ja que per motius laborals i personals ja no pot ser el president que voldria ser i no vol que suposi una càrrega per la seva vida.

La família del FC Argentona. Font: FC Argentona

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobriu-ne més des de

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint