Darreres entrades

L’entitat demana

Views: 78

per Oriol Calvo Vergés

L’ENTITAT AMICS DE JOSEP PUIG I CADAFALCH DEMANA A L’AJUNTAMENT DE MATARÓ LA REVOCACIÓ DELS HONORS CONCEDITS L’ANY 1926 ALS GENERALS COLPISTES PRIMO DE RIVERA I BARRERA

El mes de març de l’any 1926, l’Ajuntament de Mataró va acordar, en sessió Permanent, nomenar “Fills Adoptius i Predilectes” al llavors president del govern espanyol, el general colpista Miguel Primo de Rivera i al Capità General de Catalunya, Emilio Barrera.

El mataroní Josep Puig i Cadafalch, aleshores president de la Mancomunitat de Catalunya, va ser uns dels principals afectats pel cop d’Estat d’ara fa un segle i es va haver d’exiliar a la Catalunya francesa. L’actuació dels militars esmentats va suposar gran retrocés per les llibertats de la nostra ciutadania, així com una persecució implacable de la cultura, la llengua i els elements identitaris de Catalunya, a més del total desmantellament de la Mancomunitat.

Mantenir en vigor aquests honors als personatges esmentats suposa una autèntica infàmia per a la ciutadania de Mataró, per al país i va contra tots els principis de la democràcia.

Per aquest motiu, l’associació Amics de Josep Puig i Cadafalch ha demanat, mitjançant instància, a l’Ajuntament de Mataró LA REVOCACIÓ IMMEDIATA DELS HONORS DE FILLS ADOPTIUS I PREDILECTES ALS MILITARS COLPISTES MIGUEL PRIMO DE RIVERA I ANTONIO BARRERA.

En converses mantingudes des del gener de 2024, l’Ajuntament de Mataró s’ha compromès a retirar aquests honors si és que finalment es confirma que no havien estat retirats amb anterioritat, cosa que no ha passat, ja que no hi cap constància d’aquest fet.

L’entitat espera que ben aviat l’Ajuntament compleixi el compromís de retirada d’aquests honors a uns personatges que tan de mal van fer al país, a la cultura i la llengua catalana i, molt especialment, a Josep Puig i Cadafalch.

Argentona – Mataró, 6 de maig de 2024

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

2 thoughts on “L’entitat demana

  1. Crec que és de Justícia, si realment és cert que encara hi ha personatges que tant mal han fet al país, a la cultura…que encara constin que són personatges que han rebut’ els honors dels Ajuntaments que en el seu dia van donar “honors “
    Esperem que de manera immediata es revoquen aquests nomenaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobriu-ne més des de

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint