Darreres entrades

Beneficis de cantar

Views: 38

per Esperança Castan

Com deia La Trinca, a la nostra Coral “Cantem perquè volem” i ens ho passem bé, però també perquè aquest fet de cantar junts ens aporta molts beneficis.

Segons un estudi de la Universitat de Harvard: “Els efectes que té cantar sobre el cos i la ment són sempre d’alta qualitat, independentment de si el so emès és de millor o de pitjor qualitat”

Aquests beneficis que ens aporta el cant són els següents:

  1. Millora la nostra posició corporal. Per cantar hem d’adoptar una bona postura, amb l’esquena recta i el coll relaxat. També en enforteix els músculs intercostals.
  2. Millora la capacitat pulmonar. És un exercici pulmonar fantàstic fer respiracions lentes i profundes, com les que cal per cantar bé. Respirar correctament i utilitzar el diafragma es considera un exercici aeròbic.
  3. Millora la qualitat del son. Els exercicis vocals i pulmonar que es fan per cantar, milloren la qualitat del son i redueixen els roncs!!!
  4. Redueix els nivells d’estrès. Si la sessió de cant supera els 20 minuts, es redueix la quantitat de cortisol a la sang. El cortisol és l’hormona de l’estrès, que és beneficiós en situacions normals, però que quan estem en èpoques de molt estrès, es dispara i pot produir efectes molt perjudicials per a la salut.
  5. Ajuda a mantenir en forma el cervell. Millorant la circulació de la sang i l’oxigenació, el cervell es manté saludable i pot arribar a generar noves connexions.
  6. Millora la memòria. Cantant fem treballar la memòria de manera diferent de l’habitual i creem noves connexions neuronals, a més de reforçar les ja existents. I si cantem en idiomes diferents, s’estimula de manera addicional l’exercici cerebral.
  7. És antidepressiu. Quan cantem segreguem endorfines i oxitocina que ens fan sentir bé. S’ha descobert que un petit òrgan a l’orella interna, el sàcul, genera sensacions de plaer quan cantem, tant si ho fem bé com si no.
  8. Enforteix el sistema immunològic. Per tots els beneficis que veiem que ens aporta el cant: redueix l’estrès, l’ansietat, millora la pressió  sanguínia, la respiració i la qualitat del son, és lògic que ens ajudi a tenir un sistema immunològic més fort.
  9. Millora l’empatia i les relacions socials. Les activitats en grup enforteixen les relacions interpersonals i això,  amb el cant, es multiplica. S’ha demostrat que després d’uns minuts de cantar junts, els batecs dels cors se sincronitzen i van alhora.
  10.  Allarga la vida. La suma de tots els avantatges físics, mentals, emocionals i socials que proporciona el cant en grup incrementa l’esperança de vida.

Doncs ja ho sabeu, si voleu gaudir de tots aquests beneficis,

VENIU A CANTAR AMB NOSALTRES!!!!!

Us esperem els dimarts al vespre al nostre local del c/Gran 28, 1r pis d’Argentona.

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *