Darreres entrades

3a edició de la Ruta Literària

Views: 38

per Xavier PegueraFotografies: Maria Josep Castillo

En relació a la 3a edició de la Ruta Litèrària d’Argentona

El diumenge 8 de setembre vam poder realitzar una part de la Ruta Literària d’Argentona que va confegir l’enyorat Llorenç Soldevila i que va incloure en la Geografia Literària, en concret en el volum de les comarques barcelonines.

Cadascun dels indrets on situa un o diversos textos, té una introducció escrita per ell i que ens aporta informació de la importància de lloc on ens trobem.

La d’enguany és la tercer edició de la Ruta, a peu per Argentona. La primera va ser al 16 de gener de 2022, dins dels actes de la Festa Major de Sant Julià. En aquella  ocasió es van poder estrenar les plaques identificatives en els edificis amb el nom del lloc, el número d’ordre de la ruta, un petit fragment del text i el nom de l’autor. A la part inferior hi ha el logo de l’Ajuntament d’Argentona, de la Web Endrets on es pot consultar tota la Geografia Literària i el logo de la Universitat de Vic on en Llorenç va trobar el suport per desenvolupar el projecte.

La segona edició va ser el dissabte 17 de setembre de 2022.

Des d’Argentona animem a organitzar les Rutes Literàries a peu en tots i cadascun dels pobles i ciutats que en Llorenç va incorporar a la Geografia Literària. A la ciutat de Balaguer també s’hi van instal·lar les plaques i tenen el fulletó publicat des de 2015. A Mataró, companys i amics hi estan treballant.

Vaig tenir l’ocasió de parlar amb el Sr. Joan-Carles Martí, cap de l’oficina de Turisme de Guardamar del Segura que recordava molt vivament la col·laboració amb en Llorenç, en concret un text seu il·lustra l’estada a la Plaça del Palau d’Elx. No deixeu d’endur-vos el volum corresponent quan sortiu a fer turisme pels països catalans, aprofiteu tant com pugueu les més de 9000 referències que ens ajuden a entendre i estimar el paisatge i la seva gent.

Xavier Peguera és el coordinador del Correllengua 2024 a Argentona ( Amics de la Poesia, CAL, CEAJC, Òmnium Cultural).

Si voleu veure més imatges de la 3a ruta literària podeu visitar l’enllaç dels organitzadors de l’acte.

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *