per Isabel Cuñat
INGREDIENTS:
150 gr, de pa sec
500 cl de llet
250 g de sucre (100 gr, són per fer el sucre cremat)
100 g panses sultanes
4 ous, 1 llimona, 50 cl de licor
Es fa bullir la llet amb la ratlladura de llimona.
Es posa el pa sec a remullar amb la llet fins que quedin unes farinetes fines. És millor que el pa no sigui de pagès.
Es baten el ous com per fer una truita i s’afegeixen a la barreja preparada amb el sucre, les panses que les haurem remullat abans en el licor (qualsevol licor que tingueu a mà).
Es fa sucre cremat amb 100 gr de sucre, unes gotes de suc de llimona i dues cullerades d’aigua. Amb aquest sucre caramelitzat s’unta un motlle, tot fent que llisqui per les parets.
S’hi tira la barreja i es cou al forn, ja calent, al bany maria durant una hora. Per assegurar-vos que ja és cuit, el punxeu amb una forquilla o un escuradents que ha de sortir net.
El desemmotlleu quan sigui fred.
Bon profit!