per Isabel Cuñat Botey
Ingredients:
- 1 quilo de llom amb un sol tros
- Sucre
- Suc de taronja natural
- Sal i pebre negre
- Vi ranci o bé licor de taronja
- 1 cullerada de Maizena
Preparació:
Poseu la cassola al foc i hi afegiu el sucre i el suc de taronja. Quan arrenqui el bull, hi afegiu el llom salat i empebrat. Amb la mateixa cassola el podeu acabar de coure al forn a 180°.
Es deixa coure una ½ hora, donant-li la volta un parell de vegades i afegiu-li el vi ranci. Un cop cuit separeu el llom del suc perquè es vagi refredant i poder-lo tallar més fàcilment.
Amb la cassola i el suc encara al foc, talleu una taronja a rodanxes fines, les adjunteu al suc, les deixeu coure uns cinc minuts i serviran per adornar el plat.
Afegiu una cullerada de Maizena per lligar el suc.
El podeu acompanyar amb un puré de patata
Bon profit!

