per Isabel Cuñat
Llonzes de porc amb pomes i prunes

Ingredients per a quatre persones
- 4 Llonzes de porc (totes en un tros)
- 3 Pomes Golden
- 8 Prunes
- 1 Ceba
- 1 cap d’alls
- 3 Tomàquets
- 1 pastanaga
- Oli d’oliva, mantega, sucre i branca de canyella
- Sal i pebre, llor i farigola
Preparació:
Saleu i empebreu el tros de les 4 llonzes de porc.
Poseu una cassola al foc i hi afegiu oli. Quan estigui calent hi enrossiu la carn. Quan aquesta ja hagi agafat color, hi ajunteu la ceba, la pastanaga, el cap d’alls, els tomàquets, una poma i la branca de canyella.
És millor fer aquesta segona cocció al forn ja calent a 180° C. A mitja cocció hi tireu el vi ranci.
Deixeu que vagi coent, en total uns 60 minuts.
Peleu i talleu a quarts les dues pomes restants. Poseu una cassoleta amb una mica de mantega al foc i saltegeu les pomes que heu tallat.
Quan ja tingueu la carn cuita, passeu la bresa pel xinès. Ho aboqueu a la cassola junt amb les pomes i les prunes que haureu escaldat prèviament. Ho deixeu coure uns moments tot junt i ja estarà a punt per menjar. Podeu adornar el plat amb amb un branquilló de farigola.
Bon profit!

