Darreres entrades

Mandonguilles de sípia amb gambes

Views: 95

per Isabel Cuñat

Aquest cop us proposo un plat per gaudir-lo un dia de Festa Major.

Ingredients per a 4 persones:

200 g carn picada de porc

200 g carn picada de vedella

200 g sípia ja neta

4 gambes

3 ous

100 g d’ametlla mòlta

Sal, pebre, farina i oli

1 gra d’all

1 copeta de conyac

150 cl. brou de peix

5 ametlles torrades

Per fer el sofregit: 1 ceba, tomàquet, oli d’oliva, sal i sucre.

Piqueu la sípia amb la picadora i l’ajunteu amb les carns, els ous, l’ametlla, la sal i el pebre. Ho barregeu tot junt.

Feu les mandonguilles d’una mida mitjana,  les passeu per farina i les fregiu.

En una cassola hi poseu l’oli, fregiu les gambes i les reserveu.

A la mateixa cassola hi feu el sofregit amb la ceba triturada. Quan la ceba comenci a agafar color hi tireu el tomàquet ja triturat. Ho deixeu coure fins que hagi reduït l’aigua que fa el tomàquet. 

Ara ja podeu afegir el conyac i el brou de peix a les mandonguilles  i deixarem que faci la xup-xup uns moments. Tot seguit  hi podeu afegir les gambes i la picada amb l’all, el julivert i les ametlles, tot ben triturat. Si cal, ho rectifiqueu de sal.

Bon profit!

redacció

Som un digital cultural que intentarà difondre les activitats culturals que es facin a Argentona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *