per Isabel Cuñat
Aquest cop us proposo un plat per gaudir-lo un dia de Festa Major.
Ingredients per a 4 persones:
200 g carn picada de porc
200 g carn picada de vedella
200 g sípia ja neta
4 gambes
3 ous
100 g d’ametlla mòlta
Sal, pebre, farina i oli
1 gra d’all
1 copeta de conyac
150 cl. brou de peix
5 ametlles torrades
Per fer el sofregit: 1 ceba, tomàquet, oli d’oliva, sal i sucre.
Piqueu la sípia amb la picadora i l’ajunteu amb les carns, els ous, l’ametlla, la sal i el pebre. Ho barregeu tot junt.
Feu les mandonguilles d’una mida mitjana, les passeu per farina i les fregiu.
En una cassola hi poseu l’oli, fregiu les gambes i les reserveu.
A la mateixa cassola hi feu el sofregit amb la ceba triturada. Quan la ceba comenci a agafar color hi tireu el tomàquet ja triturat. Ho deixeu coure fins que hagi reduït l’aigua que fa el tomàquet.
Ara ja podeu afegir el conyac i el brou de peix a les mandonguilles i deixarem que faci la xup-xup uns moments. Tot seguit hi podeu afegir les gambes i la picada amb l’all, el julivert i les ametlles, tot ben triturat. Si cal, ho rectifiqueu de sal.
Bon profit!