per Isabel Cuñat
Ingredients per a quatre persones:
Ingredients:
- Sardines
- 250 cl oli d’oliva
- 200 g de farina
- 200 cl de vinagre
- 250 g de pebre vermell
- Una ceba
- Una cabeça d’alls
- Una pastanaga
- Una cullerada de pebre negre en gra
- Unes fulles de llorer
- Una branquilló de farigola
- Sal
Enfarineu Les sardines ja netes i salades.
En una paella amb l’oli les fregiu i les reserveu.
A la mateixa paella, on heu fregit les sardines amb l’oli, hi afegiu la ceba tallada a làmines fines conjuntament amb els grans d’all, la pastanaga, les fulles de llorer i la farigola.
Ho deixeu coure amb el foc no gaire fort. Tot seguit hi afegiu el pebre vermell, aneu amb compte que no es cremi. Deixa-ho coure uns minuts i ja fora del foc hi afegiu el vinagre. Quan seguí fred ja podeu ajuntar-ho amb les sardines.
Aquest escabetx pot servir també per altres tipus de peix.
Ho deixeu reposar uns dies a la nevera i bon profit!